Републичко такмичење из Православне вјеронауке

Дана 16.04.2016 године, у ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ – Србац, одржано је Републичко такмичење из вјеронауке, које је организовао Педагошки завод Републике Српске. Такмичење је отворио др Предраг Дамјановић, директор Републичког Педагошког Завода. Присутне учеснике и госте поздравили мр. Славољуб Лукић, надзорник за вјеронауку при РПЗ, представник Фондације за образовање принца Александра Карађорђевића, и директор школе домаћина г.Верољуб Малетић, а све присутне је благословио игуман манастира Осовица, о. Теофил.

Тест вјеронауке обухватио је градиво од 2-6 разреда из познавање Правослвне вјере, а радило га је 17 најуспјешнијих ученика из Републике Српске. Међу њима су биле и двије ученице из епархје ЗХиП, Тамара Богдановић – ОШ,,Свети Сава“ Љубиње и Миа Мијановић – ОШ,,Свети Василије Острошки“ Требиње, које су показале висок ниво знања из ове области (9. и 10. мјесто). Прва три мјеста припала су ученицима из епархије Зворничко-тузланске.

Сви ученици су награђени пригодним поклонима од стране Катихетског Одбора, Фондације за образовање принца Александра Карађорђевића и школе домаћина.

Посебну захвалност за организацију овог такмичење заслужила је ЈУОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Србац, и директор школе,г. Верољуб Малетић ,који се потрудио да ово такмичење протекне у најбољем реду.

Такмичење је протекло у лијепом дружењу ученика и вјероучитеља са домаћинима, које се завршило посјетом обновљеном манастиру Осовица у близини Српца.

Вјероучитељице
Мирјана Зиројевић и Недељка Гудељ