Васкршњи пријем у сједишту Митрополије у Сарајеву

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије, који је и администратор Митрополије дабробосанске, поручио је на васкршњем пријему у сједишту Митрополије у Сарајеву да се моли за мир, срећу и благостање људи свих вјера и нација.

„Исус Христос у сваком времену јесте и значи исто – мир и живот и стога моја данашња порука једино може бити порука мира и живота“, рекао је владика Григорије у обраћању представницима цркава и вјерских заједница, политичког, вјерског и друштвеног живота БиХ, Републике Српске, ФБиХ, те дипломатског кора.

Епископ Григорије рекао је да се моли за мир, срећу и благостање људи свих вјера и нација који живе у БиХ, те присутних који су у дипломатској служби.

„Својим доласком указали сте част нашој заједници, која је у специфичним околностима у граду на Миљацки“, рекао је владика Григорије.

Васкршњем пријему у седишту Митрополије дабробосанске у Сарајеву су присуствовали председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, изасланик председника Републике Српске Миладин Драгичевић, амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов, , заступница у Парламенту БиХ Александра Пандуревић…

Бакир Изетбеговић опробао се у традиционалном туцању јаја, али је изгубио и од владике Григорија и од руског амбасадора Петра Иванцова.

Извор: РТРС и РТС