Прва самостална изложба Милидарке Бјелица

У недјељу, 29. маја. у парохијском дому у Билећи отворена је прва самостална изложба Милидарке Бјелица. Милидарка је самоук умјетник, која је ликовну умјетност завољела прије четири године, када је кренула у школу сликања. Од тада, па све до данас, љубав према ономе што ради је расла, а као производ имамо и 44 слике рађене техником акрил на платну

Умјетница на себи својствен начин приказује мотиве из живота, сликајући реализам, али се проналази и у неком виду кубизма, који асоцира на апстрактну умјетност.Програм је водила проф. српског језика и књижевности Тања Бубрешко.

У програму су учествовали и ученици Средњошколског центра „Голуб Куреш“, Георгије Вулић, Анастасија Мирковић и Дајана Алексић са рецитацијама познате српске поезије.

У самом обраћању Бјелица је нагласила да је сликање постало саставни дио њеног живота прије четири године, када је видјела плакат за школу сликања.Од тада њена љубав према овој умјетности је расла, а резултат тога су и изложене слике под називом „ИЗ МОГ АТЕЉЕА“. Изложбу је посветила својој мајци, од које је како каже наслиједила љубав према рукотворинама.

Присутнима се обратио и академски сликар, Драган Батинић.

„Мада самоук сликар, Милидарка вјешто користи кист и боју. Инспирацију коју проналази у романтичним, религијским, и мотивима из природе, претворила је у 44 сликарска дјела, у техници акрил на платну. Поред реалних приказа, углавном мртве природе и пејзажа, издвојио бих серију слика које су на мене оставиле највећи утисак и представљају неку врсту кубистичких форми, а у којима се умјетница на оргиналан начин изражава“, истакао је Батинић.

Слике ће и наредних дана бити у парохијском дому, на располагању и суду свим љубитељима умјетности.

Дајана Алексић