У Билећком селу Подосоју освештан црквенонародни дом

У селу Подосоје освештан је црквенонародни дом. Овај дом намијењен је за обиљежавање и организовање како вјерских, тако и неформалних скупова. Литургија је служена у цркви Св.Георгија на дан Св.Вукашина.Литургију су служили игуман манастира Голија, Данило Трпчевски, игуман манастира Косијерево Арсеније Самарџић и парох Александар Грчић.Након литургије, обављено је освјештање дома, затим куће, задужбине трговца Симе Ђурковића.

Подсјећања ради, обнова је започета 22. јула 2015.године,а темељи освјештани у септембру, од стране упокојеног оца Драга Цвијановића и свештеника Раденка Копривице.

Главни покретач акције био је Ранко Бошњак, уз помоћ и ангажовање мјештана села Подосоје, који су и на овај начин показали слогу и спремност на ангажовање .Освјештању је присустовао и владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије.Скупу је присуствовао и начелник општине Билећа, Миљан Алексић.

Испред народа и Црквеног одбора Подосоја, скупу се обратио Радивоје Шешлија, који се захвалио присутнима на одзиву и испред свих мјештана уручио поклон господину Бошњаку.

На задовољство свих присутних, мјештанима се обратио и владика Григорије, истичући још једном похвале организаторима и народу Подосоја.

Дајана Алексић