Петнаеста „Мала олимпијада“ Православног вртића Света Евгенија-царица Милица

У склопу редовних предшколских активности нашег вртића и ове године је, у част наших предшколаца који одлазе у прве разреде, приређена дивна спортска манифестација „Мала олимпијада 2016“.

Малишани, окупљени око својих васпитачица, су у петнаест различитих спортских дисциплина показали умјеће, живот и рад у тиму и заједници, слогу и жељу за сталним напредовањем, али и да се достојанствено носе са успјесима и поразима, као и да је све лакше кад имаш друга и другарицу поред себе.

Дјеца су показала висок степен одговорности, правичности и несебичности у својим наступима и то је показатељ великог рада и труда њихових васпитачица. Ове године су и групе у којима су се дјеца такмичила оствариле једнако добар резултат, а по први пут смо у такмичење укључили и представнике родитеља на чему им се захваљујемо.

На крају ове спортске манифестације, која прије свега има образовно забавни карактер усавршавања дјечије моторике и социјализације учесника, подјељене су и медаље и поклон пакетићи свим полазницима вртића, а захваљујући спонзорима сва дјеца су добила слатко послужење и сладоледе.

Радосна лица малих побједника, њихових родитеља, и највјернијих навијача многобројних дека и бака, још једном су била најбоља награда за цјелогодишњи труд и рад на усавршавању и васпитању наших малишана.

Александар Илић