Видовдан у касарни „Билећки борци“

У касарни „Билећки борци“ Билећа 28.06.2016. године свечано је прослављена Крсна Слава Војске Републике Српске и 3. пјешадијског (Република Српска) пука Свети Мученик Кнез Српски Лазар – Видовдан.

У храму Светог Василија Острошког и Тврдошког Чудотворца у кругу касарне служена је Света Литургија, освећен и преломљен славски колач, а затим је за званице организован и славски ручак.

Свету Литургију је служио војни свештеник Александар Шмања, а, између осталих, су присуствовали представници борачких организација Републике Српске, пензионисани припадници Војске Републике Српске, начелник општине Билећа господин Миљан Алексић, начелник општине Невесиње господин Момчило Шиљеговић, посланик у народној скупштини Републике Српске господин Илија Таминџија, представници медија, угледни привредници са простора источне Херцеговине и многи други.

Присутнима се обратио командант 2. пјешадијског батаљона мајор Небојша Ивезић, који је у поздравном говору честитао Крсну Славу и нагласио важност чувања традиција у оквиру Оружаних Снага БиХ као и одличну сарадњу војника и старјешина који раде у касарни са народом Билеће и Херцеговине.