Вајбер иконе – сведочење радости и живота Данијеле Киш

Данијела Киш (33) из Суботице је дипломирани наставник ликовне културе, која уместо сликарског платна користи дисплеј мобилног телефона, наносећи на њега боје врхом палца леве руке. У том јединственом додиру светлости, она изображава своју љубав према Богу, те су тако настале бројне тачскрин (touchscreen) иконе, чију смо прву изложбу могли да видимо крајем минуле године (http://www.subotica.com/vesti/otvorena-izlozba-ikona-autorke-danijele-stankic-kis-id24719.html).

Од 2003. године Данијела има дијагнозу системско запаљење крвних судова и периферних нерава, те стога није у могућности да се креће, али то је није спречило да на себи својствен начин сведочи непролазну радост живота и да улепшава свет око себе из своје постеље, која је постала својеврсан атеље (http://www.prva.rs/zivot/zivotne-price/93854/danijela-kis-pomera-samo-prste-nekada-je-trcala-vajala.html).

Услед тешке болести и непокретности, као једини ефикасан лек против несношљивих болова показала се управо израда оваквих икона, јер док изображава ликове Господа, Богородице и Светитељâ, Данијела на чудесан и само Богу знан начин не осећа апсолутно никакав бол. То је, свакако, и допринело да она створи на стотине и стотине оваквих икона.

Уколико желите да помогнете Данијели и њеној породици да настави своју борбу са овом болешћу, сећајте је се свакодневно у својим молитвама и радујте се сваком новом дану заједно са њом, јер, према њеним речима – „Живот је лепши него икада!ˮ

Иконе можете поручити на: kiss.danijela@gmail.com

Цена икона је 2000 дин, формати су А5 и А4. Иконе се могу купити на платну (затегнуте на блинд рам) и на картону (урамљене под стаклом), као што се види у прилогу.

У прилогу такође можете погледати и каталог икона.

http://spc.rs/sr/vajber_ikone_svedochenje_radosti_zhivota_danijele_kish

http://www.mitropolija.com/danijela-kis-koja-je-nepokretna-slika-ikone-na-displeju-mobilnog-telefona/