Предавање „Православље и модерно доба“ др Панделиса Калаидзидисa

На крају трећег и посљедњег радног дана Четвртог годишњег симпосиона „Теологија у јавној сфери“, у суботу 11. фебруара 2017. године, у Културном центру Требиње, приређено је предавање др Панделиса Калаидзидиса, директора Академије за теолошке студије са Волоса, под називом „Православље и модерно доба“.

Током овог нарочито значајног садржаја овогодишњег симпосиона, уважени др Калаидзидис настојао је да обради сљедећа важна питања и теме: Да ли је православно хришћанство застало пред модерном? Потреба за новим оваплоћењем ријечи; Сусрет између хришћанства и хеленизма и теологија богочовјека: „модерна“ прије модерне? Есхатолошко разумијевање предања и односа између Цркве и свијета.

Посвећујући се врло исцрпном излагању одговора и промишљања, предавач је исто толико пажње и времена посветио и одговорима на питања публике, која су између осталих постављали и учесници панел дискусија, одржаних током овог јединственог симпосиона.

Непосредно након поменутог предавања, присутнима се са захвалношћу обратио Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије, затварајући радни дио Четвртог годишњег симпосиона „Теологија у јавној сфери“.