Епархијско такмичење из Православне вјеронауке

У суботу 18. марта у ОШ „Ристо Пророковић“ у Невесињу одржано је епархијско такмичење из Православне вјеронауке за подручје Епархије Захумско-херцеговачке и Приморске. Ученици петих разреда са подручја наше епархије имали су могућност да покажу своје знање на тему „Богослужења и празници“ . Ово такмичење је услиједило након одржаних школских и општинских такмичења, послије којих је формирана листа такмичара, који су се пласирали за епархијско такмичење. Ученици су имали на располагању 90 минута, да ријеше тест који је садржао 31. питање.

Прво мјесто подјелили су Јана Антељ из Гацка и Никола Брборић из Љубиња. Друго мјесто припало је Тамари Дуки из Требиња, а трeће мјесто је припало ученици из Невесиња Јовани Вуковић.

Посебну захвалност за организацију овог такмичења заслужила је ОШ „Ристо Пророковић“ и њена директорка Мара Шаран, која се потрудила да ово такмичење протекне у најбољем реду.

Сви ученици и вјероучитељи су награђени пригодним поклонима које су обезбједили Епархија Захумско-херцеговачка и Приморска и Црквена општина Невесиње.

Такмичење је протекло у лијепој и другарској атмосфри, а учесници су након такмичења отишли својим кућама пуни лијепих утисака.