Нова интернет страна Епархије ЗХиП

Драги посјетиоци,

На Васкрс 2007. године, по благослову епископа Григорија, почео је са радом Сајт Епархије захумско-херцеговачке и приморске. Убрзо по покретању постаје један од најпосјећенијих сајтова Српске православне цркве. Током пет година постојања објављено је преко 35000 фотографија, око 3200 појединачних вијести, те велики број аудио и видео записа. Према статистичким подацима има један од највећих промета интернет садржаја у Републици Српској. Из године у годину усавршаван је естетски, функционално и садржајно.
     Сајт Епархије захумско-херцеговачке и приморске свакодневно посјети преко хиљаду корисника из различитих земаља. Временом је наша интернет страница постала љетопис, годишњак и лична карта Епархије. То нас је подстакло да почетком прошле године започнемо са израдом нове интернет презентације, са намјером да је учинимо бољом, љепшом и приступачнијом нашим посјетиоцима.
    Рад на новој интернет презентацији, као непрекидно трагање и „жеђ за свјетлошћу“*, посвећујем својој кћерки Ањи и епископу Григорију, са надом да ћемо бар дјелимично успјети да га приближимо њиховом „унутрашњем ткању душе“, али и свима Вама, као уздарје на празник Христовог Васкрсења.

Христос Васкрсе!

Уредник, дизајнер и администратор
Сајта Епархије захумско-херцеговачке и приморске
Здравко Јефтић


*Као што су видљиве ствари само симболи оних невидљивих, тако је и ова жеђ за свјетлошћу објава једне дубље жеђи, и боље рећи унутрашњег ткања душе која је свикла на Свјетлост и њена преображења…  („Предјели, градови, народи – Херцеговина“, Ања Јефтић)