Представници Епархије ЗХиП и Митрополије дабробосанске у посјети Румунији

Представници Епархије захумско-херцеговачке и приморске и Митрополије дабробосанске, крајем априла, посјетили су Румунију.
У сарадњи са организацијом „World Vision Bosnia and Herzegovina” и „World Vision Romania” презвитери: Данило Боро, Младен Дробњак, Дражен Делић, Милош Самарџија и ђакони Мирослав Бошковић и Бранислав Рајковић, боравили су у историјској покрајини Молдавији на сјеверо-истоку Румуније. Том приликом посјетили су сам град и област Јаши и области Њамц и Васлуј, односно подручје Архиепископије Јашија и Митрополије Молдавије и Буковине Румунске православне цркве. Поред низа састанака и упознавања са пројектима и искуствима „World Vision Romania”, реализованих у веома блиској сарадњи са Румунском православном црквом, представници Митрополије дабро-босанске и Епархије захумско-херцеговачке и приморске поклонили су се моштима Свете Петке у Саборном храму у Јашију, посјетивши и бројне манастире и парохије на овом подручју, међу којима и Манастир Сихастрија, у којем су гроб и келија старца Клеопе, као и центре за рад са младима и болницу и поликлинику „Providența“ у Јашију, која дјелује у окриљу Цркве.
Током сусрета са студентима теологије и представницима православне омладине Румуније домаћини и гости размјењивали су своја искуства мисије Цркве у савременом свијету, а на различитим поднебљима. Приликом Евхаристијских сабрања у старом Саборном храму и у Храму Светог Николе у Јашију, свештеници и ђакони из Босне и Херцеговине сусрели су се и са Његовим Блаженством, Архиепископом Јашија и Митрополитом Молдавије и Буковине Госодином Теофаном.

ђакон Бранислав Рајковић