Никола Брборић из Љубиња међу најбољим на републичком такмичењу из вјеронауке

Републичко такмичење из Православне вјеронауке одржано је у ОШ „Пале“ на Палама, 13.маја 2017.године. Директор школе г. Жељко Форцан поздравио је све вјероучитеље и ученике, а затим се учесницима такмичења обратио и др Славољуб Лукић, инспектор-просвјетни савјетник у РПЗ РС-у. Након поздравних ријечи одржан је кратак пригодни програм који су припремили ученици школе домаћина и њихова вјероучитељица Александра Срдановић. Ученици петих разреда су имали могућност да покажу своје знање на тему „Богослужења и празници“. Након упутства за рад, такмичење је отпочело тачно у 10.00 часова. Ученици су тест радили 90 минута, након чега су сви вјероучитељи заједно прегледали тестове. 

Од 23 ученика која су се пласирали на Републичко такмичење најбоља је била Анастасија Броћета из ОШ „Кнез Иво од Семберије“из Бијељине која је је освојила свих 100 бодова. Друго мјесто заузео је Никола Брборић, ОШ „Свети Сава“ Љубиње освојивши 97 бодова. Треће мјесто освојио је Василије Жагран, ОШ „Иво Андрић“ Бањалука, са 93 освојена бода. Веома висок ниво знања показала је и ученица Јана Антељ ОШ „Свети Сава“ Гацко. Након проглашења резултата, похвале свим учесницима такмичења и награде за најуспјешније такмичаре и вјероучитеље, уручио је Протојереј-ставрофор проф. др Ненад Тупеша. На крају такмичења, сви ученици и вјероучитељи су били угошћени свечаним ручком у црквеној сали ЦО Пале.

Такмичење је протекло у лијепој и пријатељској атмосфери, а као посебну награду, сви учесници Републичког такмичења, имаће прилику да посјете наше најзначајније манастире, током поклоничке екскурзије, која ће бити изведена у септембру 2017.године.

вјероучитељ Недељка Гудељ