Слава Саборног храма Епархије ЗХиП у Мостару

Слава Саборног храма Епархије захумско-херцеговачке и приморске у Мостару, а уствари слава свих оних који се у њему сабирају, слава парохијана парохија Црквене општине мостарске и епархиота Епархије захумско-херцеговачке и приморске, слава васколике Цркве и хришћана широм васељене, прослављена је у Мостару Евхаристијским сабрањем и клицањем вјерних: Ко је бог велики, као Бог наш? Ти си Бог, који чини чудеса!
Празник Силаска Светог Духа на Апостоле – Педесетница – Духови – Тројичиндан окупио је мноштво вјерних у храму у изградњи из заједнице у изградњи. Светом архијерејсом литургијом началствовао је епископ захумско-херцеговачки, приморски и мостарски Григорије, уз саслужење умировљеног епископа захумско-херцеговачког Атанасија, бројног свештенства, монаштва и вјерног народа Божијег. Након Светог Причешћа за Трпезом Саборног храма у изградњи, радост Празника проширила се кроз све објекте православних хришћана у ужем језгру града: од Старе цркве, преко Старе школе, од недавно такође у изградњи, до Владичанског двора, гдје су постављена послужења за све присутне, који су радост даље разносили по својим домовима.
Честитајући Празник свима присутнима и рођендан Цркве, епископ Григорије, у својој бесједи најавио је скори завршетак обнове зграде Старе школе али и саме институције школе, која ће уз Саборни храм и Цркву учинити да нас буде још више, обавјестивши потом све присутне о закључцима са Великог сабора Цркве, одржаног прије годину дана, по празнику Педесетнице на Криту.

Бесједа Еп. Григорија

Поздравна ријеч Еп. Григорија

Здравица г. Александра Ћириловића