Пасха у Манастиру Житомислић

Ове године у Пасха у манастиру Житомислићу прослављена је веома свечано. На Велики четвртак свету литургију служио је архимандрит Лазар. Исти дан увече служено је јутрење Великог петка са читањима дванаест страдалних јеванђеља. На Велики петак ујутру служени су царски часови. После подне служено је вечерње са изношењем плаштанице а увече статије, на обе службе иако по кишном времену пристигао је велики број вјерника.

На Велику Суботу служена је литургија на којој је пресвучена црква у бијелу боју уз радосно посипање ловоровог лишћа, прочитано Васкрсно јеванђеље. Литургију је поред житомислићког братства служио и јереј Милан Бужанин парох коњички.

Васкрсно славље почело је у поноћ јутрењем а потом светом литургијом којој је началствовао архимандрит Данило Павловић, игуман манастира Житомислића, уз саслужење архимандрита Лазара. На литургији је било присутно изузетно мноштво народа, не само из Житомислића него и са ширег простора долине Неретве. Дон Ђуро Бендер католички жупник како је то већ уобичајено дошао је и након литургије свештенству и вјерном народу упутио ријеч честике.

И ове године примећујемо да је вјерни народ а нарочито омладина која се сабира на свету евхаристију у манастиру Житомислићу све бројнија.