Слава храма у требињском насељу Хрупјела

Његово преосвештенство владика захумско – херцеговачки и приморски Григорије данас је у требињском насељу Хрупјела у Цркви Светог Архангела Гаврила служио Свету архијерејску литургију поручујући окупљеним вјерницима да отворе своја срца и да им дозволе да се радују и да се у њих усели благодат, дејство и сила Духа светог. Црква изграђена на врху брда окупила је бројне мјештане, госте, али и дјецу која су с радошћу пјевала и веселила се слави овог храма. 

„Ова парохија спада у ред оних најзначајнијих у нашој епархији која ће ускоро славити 800 година свог постојања и једна је од најзначајнијих у нашем граду“, рекао је владика Григорије у обраћању након свете тајне причешћа и ломљења славског колача. 

Он је нагласио да је Свети архангел Гаврило вјесник воље Божије и један од оних који чувају врата раја. 

„То је само једна слика, а истина је то да је он свуда присутан и да свуда жели свакоме ко отвори своје срце да јави благу вијест као што је онога дана јавио благу вијест Пресветој Богородици, а кроз њу и свему свијету, рекавши – радуј се благодатна“, навео је владика Григорије. 

Он је напоменуо се да данас слави и Света великомученица Марина и са њом сви мученици и новомученици, сви свједоци истините и праве вјере да би свако могао да носи и трпи оно што га сналази у животи било да је бол, било да је туга, жалост или било каква људска немоћ или слабост. 

Присутне госте који су дошли да учествују у прослави празника поздравио је предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак, те пожелио срећну крсну славу храма, свима добро здравље и да се међусобно помажу, чувају и поштују. 

Предсједник Црквеног одбора Хрупјела Јовица Влатковић захвалио је свима који су се данас окупили око овог лијепог храма истичући да је најважнија слога и међусобно праштање. 

Он је истакао да је посебна част што владика Григорије сваке године у овом храму заједно са мјештанима ове парохије служи свету службу и што са њима дијели радост овог великог празника. 

За све присутне приређена је трпеза љубави. 

Извор: СРНА