Света Литургија и помен у Глушцима

У недељу 24. 09. 2017. У селу Глушци служена је Света Литургија и помен мјештанима овога села који су одведени у Јасеновац 23.09.1944. године. Служио је парох Борис Чоловић уз присуство великог броја вјерника из наше парохије и других мјеста из наше епархије.

Те 1944. године  одеведена су 94 житеља овог села, што је чинило скоро половину тадашњег становништва. Највише су страдале баке, мајке и дјеца… Нека им Господ подари царство своје небеско, међу мученицима својим, а нама нека да благослов и утјеху, те да се њиховим молитвама и ми спасимо.

Након Литургије, припремљена је трпеза љубави у парохијском дому.

Треба напоменути да смо ове године уз помоћ градских власти, добрих људи и ЦО Дубровачке обновили кров и звоник цркве, те завршили и унутрашње уређење храма, чиме смо завршили скоро цјелу обнову. У неколико акција до сада, обновили смо фасаду, отворе, иконостас, подове, употпинили инвентар… Хвала свима који су учествовали у обнови, на било који начин и нека их Господ награди благословом својим, молитвама Светих Апостола Петра и Павла којима је овај храм и посвећен.