Посета Епископа Григорија Амстердаму и рукоположења

Епископ захумско-херцеговачки г. Григорије који се на позив Епископа западноевропског г. Луке налази у посети Западноевропској eпархији у недељу 1. октобра 2017. године служио је Литургију у цркви Светог Николе у Зандаму крај Амстердама и у чин свештеника рукоположио Данила (Доналда) Подкрајца, а у чин ђакона Небојшу Мастиловића.   

Литургијској свечаности свеправославни карактер дало је учешће Епископа Порфирија, заступника Кипарске Цркве при институцијама Европске Уније у Бриселу и његовог секретара јеромонаха Нектарија, као и холандског, фламанског и српског свештенства из Бенелукса и верног народа из готово свих српских Парохија у овом делу Европе.

Епископ Григорије подсетио је у својој беседи на смисао живота хришћана као жртвеног и пожртвованог служења ближњима, служења којег су понајпре црквени клирици призвани да буду живи примери и сведоци, у особеном амбијенту центара западноевропске цивилизације, и посебно динамичног холандског друштва које својим критици подложним вредностима и даље има несумњив утицај на читав свет.