Посјета Предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића Епархији ЗХиП

/СРНА/ – Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић је данас у Требињу разговарао са Његовим преосвештенством владиком захумско херцеговачким и приморским Григоријем о питањима цркве и сарадњи на подручју Мостара. Човић je изјавио да би положај Срба у Мостару могао бити бољи и да треба у миру и без политикантства ријешити равноправност српског народа у том граду. Он је истакао да ових дана пуну пажњу изазива статус српске заједнице у Мостару, те додао да се само заједнички може направити велики искорак. 

„Мислим да Мостар има велики проблем што посљедњих пет-шест година стагнира у том развоју, а пуно елемената који су га некада красили данас недостаје“, истакао је он додајући да је Мостар незамислив без српског народа као дијела града, баштине, која је заједнички грађена вијековима. 

„Драго ми је разговарати са пријатељем /владиком/ Григоријем јер заједничким темама већ одавно употпуњујемо један другог у настојањима да спојимо оно што се временом непотребно раздвојило“, нагласио је Човић. 

Владика Григорије изразио је задовољство посјетом Човића, истичући да је то „драги пријатељ који Србима помаже и у Мостару и који је увијек био благонаклон према српској заједници“. 

„Овакву сарадњу ћемо и убудуће наставити и надам се да ћемо имати још боље резултате“, рекао је епископ Григорије.