„Овако су наши стари“- Представа аутора Бранке Вукосав

„Овако су наши стари…“ представа аутора Бранке Вукосав, под покровитељством Црквене општине невесињске, премијерно је изведена 17. 01. 2018. године у скупштинској сали Општине Невесиње.

Представа описује припрему за Божић и прославу овог празника у једној херцеговачкој породици која је у току Првог свјетског рата остала без оца породице и изведена је у форми мјузикла. Публика је бројним аплаузима наградила извођаче уживајући у широком спектру сцена, од симпатичних дјевојачких кошкања до туговања за оцем породице, тражења утјехе за ране рода, те преузимања тешких породичних обавеза на недорасла дјечија плећа.

Поруке о заједништву и миру међу људима и вриједностима породичног живота оставиле су снажан утисак на публику која је скупштинску салу испунила до последњег мјеста.

 Аутор Бранка Вукосав улоге је повјерила Милошу Ристићу, Нини Голијанин, Ивани Достинић, Мирославу Самарџићу, Бориславу Рајковићу, Радивоју  Симовићу, Слађану Вукосаву, Етно групи „Симонида“ и Мушкој пјевачкој  групи КУД „Невесиње“.

За представу није наплаћиван улаз већ је публика даровала добровољни прилог за лијечење дјечака Александра Гајића из Зворника за чије је лијечење то вече сакупљено 550 КМ.