Празник Светог Саве у Невесињу

Празновање је почело вечерњим богослужењем и свечаном академијом у организацији  Општине Невесиње, Црквене Општине Невесиње, Радио Невесиња и школских установа уз богат културно-умјетнички програм.

У бесједи свештеник Зоран Илић пут Светога Саве поредио је са трагањем за извором и смислом. „Оставити двор, његову раскош и привилегије и повући се у самачки, манастирски живот избор је који мали број људи разумије и у данашњици“, рекао је отац Зоран и упоредио пут Светог Саве са једним цитатом из књиге „Мали Принц“ гдје јунак приче на констатацију трговца да би употребом чудесних пилула које гасе жеђ недељно уштедио 53 минута рекао да би он то вријеме искористио да оде на неки извор. „ Када бих ја имао 53 минута , ја бих се лагано упутио ка неком извору, одговорио је Егзиперијев Мали Принц. Свако од нас ко се вечерас лагано упутио овде, оставивши ужурбаност живота и бригу да се нешто важније од овога мора радити послушао је глас Малог Принца и пошао на извор, извор који је Свети Сава начинио у својој младости и одабрао пут Христовог спасења“, рекао је отац Зоран.

Свету литургију служио је протојереј-ставрофор Зоран Илић уз саслужење јереја Младена Чалије. Након свете литургије преломљени су са славски колачи у Средњошколском центру и Основној школи након чега је услиједио програм посвећен Светом Сави који су уприличили ђаци ових установа.