Други дан симпосиона „Теологија у јавној сфери” – Требиње 2018.

Током петка, 9. фебруара, реализовани су планирани садржаји другог дана годишњег скупа „Теологија у јавној сфери”, који се пету годину заредом одржава у Требињу.У пријеподневним часовима у Културном центру Требиње оджана је панел дискусија, под насловом „Православна етика и дух капитализма: да ли православни народи пропадају?” Модератор, доц. др Андреј Јефтић, са својим саговорницима, настојао је да пронађе одговоре на питања, која се тичу утврђивања (не)постојања везе, и њених евентуалних законитости, између религијске припадности људи једног народа и његовог економског успјеха. Учесници у овој панел дискусији били су проф. др Борис Беговић, доц. др Растко Јовић и мр Небојша Катић.
Истог дана, одржана је и посљедња, четврта панел дискусија овогодишњег скупа, а на тему: „Депресија – болест савременог доба” о којој су разговарали проф. др Миро Јаковљевић, др Биљана Лакић и Дејан Николић, уз модерирање Бранке Шкоро. Многобројна публика, кроз питања упућена учесницима разговора, показала је своју нарочиту заинтересованост за тему ове сесије.
Непосредно након поменуте сесије, у Музеју Херцеговине, приређена је промоција књиге у издању Православног богословског факултета у Београду, под називом „Руски путеви српског богословља: школовање Срба на руским духовним академијама (1894-1917)”, аутора Владислава Пузовића. Поред самог аутора, о књизи су веома афирмативно и надахнуто говорили доц. др Дарко Ђого, проф. др Горан Латиновић и проф. др Богољуб Шијаковић.