Разговори о вјери, Богу и животу у Цркви

Добра сарадња Цркве у Невесињу са СШЦ-ом „Алекса Шантић“ наставља се као и претходних година. Невесињски свештеници Младен Чалија и Зоран Илић почетком Великог поста посјетили су сва одјељења трећих и четвртих разреда Средњошколског центра и са ученицима разговарали о изазовима које живот пред њих ставља у овом узрасту. Ученицима је тада упућен позив да присуствују разговорима о вјери, Богу и животу у Цркви који ће се одржавати наредних недјеља у парохијском дому у Невесињу.

До сада су одржана два разговора која је водио отац Зоран. Увод разговорима биле су пројекције кратких играних и амимираних филмова. У недјељу 04. марта пројектовали смо Чешки филм „Мост“ којим смо увели присутне у тему нашег учешћа у Животу Свете Тројице. На основу овог филмског остварења трудили смо се да приближимо контекст домостроја спасења у који се укључујемо вјером.

Наредне недјеље, 11. марта пројектовали смо кратки анимирани филм „Alike“ којим смо тумачили тему: „Крштење-евхаристија-исповијест“. Након свих уводних излагања оца Зорана публика је инспирисана филмовима активно учествовала у разговорима.

Разговоре покушавамо да прилагодимо првенствено узрасту и интересовањима адолесцената, али предавања су отворена за све заинтересоване.