Епархијско такмичење из православне вјеронауке

У суботу 24. марта 2018.,  у ОШ  „Јован Јовановић Змај“ у Требињу одржано је епархијско такмичење из православне вјеронауке за подручје Епархије  Захумско-херцеговачке и Приморске. Ученици седмих разреда са подручја наше епархије имали су могућност да покажу своје знање на тему везану за Стари завјет . Ово такмичење је услиједило након одржаних школских и општинских такмичења, послије којих је формирана листа такмичара, који су се пласирали за епархијско такмичење. Ученици су имали на располагању  90 минута, да ријеше тест који је садржао тридесет  питања.

Прво мјесто освојио је ученик Сава Радић из ЈУ ОШ ,, Свети Сава“ Љубиње, са освојених свих 100 бодова ( вјероучитељица Неда Гудељ).  Друго мјесто припало је ученици Лани Тураљанин са освојених 98 бодова, такође из ЈУ ОШ ,, Свети Сава“ Љубиње ( вјероучитељица Неда Гудељ) , а треће мјесто је припало ученици Милици Макитан са освојених 95 бодова  из ЈУ ОШ ,, Вук Караџић“ Требиње ( вјероучитељица Жанела Пажин). Са прва три мјеста пласман на Републичко такмичење је остварила и ученица Драгана Зотовић са освојених 90 бодоба из ЈУ ОШ ,, Свети Василије Острошки“ Требиње ( вјероучитељица Мирјана Зиројевић)

Посебну  захвалност за организацију овог такмичења  заслужила је ОШ „Јован Јовановић Змај“  и њен директор Дарко Јегдић , који се потрудио да ово такмичење протекне у најбољем реду.

Сви ученици и вјероучитељи су награђени пригодним поклонима које су обезбједили Епархија Захумско-херцеговачка и Приморска и РПЗ-РС.

Такмичење је протекло у лијепој и другарској атмосфри, а учесници су након такмичења отишли својим кућама пуни лијепих утисака.