Слава Храма у Билећи

И ове године храм који је посвећен Св.муч. Кнезу Лазару и свим Св.мученицима српским, а налази се на територији града Билеће, прославио је своју храмовну славу. Иако по димензијама невелик, ипак по својој складности и љепоти, овај храм, плијени све који га по први пут угледају, а особито је у срцима свих Билећана који се на његову храмовну славу окупљају у значајном броју.

Свету Литургију служио је надлежни парох, протојереј-ставрофор Радивоје Говедарица, уз учешће већег броја вјерника који су се након приступања Светој Чаши упутили у трократни опход око храма. Након одслуженог помена свим страдалим за вјеру и Крст Часни „од Косова до данашњег дана“, преломљен је славски колач, а освештано је и славско жито.

Прота Радивоје је наздравио присутним, честитајући свима храмовну славу, уз поуку да никада не треба заборавити величину косовског завјета и косовске жртве која нас опомиње и обавезује кроз све вијекове и нараштаје да треба да је слиједимо и будемо достојни наљедници и потомци Лазара и Милоша.

Срђан Милошевић