Љубињски основци понос и радост Епархије ЗХиП

Календаром такмичења за ученике основне школе, у школској 2017/2018. години, из Православне вјеронауке такмичили су се ученици седмих разреда.

У суботу 28. априла 2018. године, одржано је републичко такмичење у  Основној школи  „ Вук Караџић“  у Требињу.  Такмичењу је претходио примјеран културно – забавни програм, а све присутне је поздравио и пожелио им добродошлицу директор школе Господин Драган Мрдић.

Након обраћања директора, у име Епархије и у своје лично име дјеци, вјероучитељима и свим присутним се обратио отац Александар Шмања, координатор за вјеронауку у Епархији Захумско-херцеговачкој и Приморској.

Тест на овом такмичењу радило је 27 ученика седмог разреда .

Након објављених резултата велику радост нашој Епархији приредили су  ученици Основне школе „Свети Сава“ из Љубиња , Лана Турањанин са освојеним првим мјестом и максималним бројем бодова и њен другар из разреда Сава Радић који је има 98 бодова од максималних 100 и нашао се на трећем мјесту.

Друго мјесто припало је ученици Андреи  Вујановић из Основне школе „Кнез Иво од Семберије“ Бијељина.

Ученице Милица Макитан из Основне школе „Вук Караџић“ и Драгана Зотовић из Основне школе „Свети Василије Остошки“  су такође показале висок ниво знања.

Свим ученицима , њиховим вјероучитељима као и руководству школе уручене су пригодне награде које је обезбједио Секретеријат за вјере при Влади РС на челу са Г. Драганом Давидовићем, а  троје најуспјешнијих, у сарадњи са Светосавским звонцем, биће награђени и десетодневним боравком у Грчкој.

Такмичењу и уручењу награда присуствовао је и инспектор – просвјетни савјетник за вјеронауку у Републичком педагошком заводу др. Славољуб Лукић , који се посебно захвалио директору школе „Вук Караџић“ , који је прихватио да буде домаћин овог такмичења, показавши велико гостопримство и несебичну хришћанску  љубав .

За све присутне уприличен је заједнички ручак у Епархијском дому.  У склопу програма такмичења, ученици су обишли  Херцеговачку Грачаницу, Саборни храм  и Петропавлов манастир.

Вјероучитељица
Жанела Пажин