Црква у Хрупјелама прославила Славу

Парох у аустралијском граду Аделејду, Требињац Страхиња Јањића, предводио је данас Свету литургију у цркви Светих архангела у насељу Хрупјела, уз саслужење свештенства Епархије захумско херцеговачке и приморске.

Он је, позивајући се на Свето Јеванђеље и догађај када су апостоли били сами у лађи на језеру и угледали господа који их је позвао да крену за њим, а када су кренули ход по води, уз помоћ Бога и вјере су се и спасили.

Истичући симболику лађе као наше Цркве, отац Страхиња је казао да често та лађа бива шибана вјетровима, али се свако од нас, уз помоћ вјере наше, може спашавати уз помоћ вјере у Христа.  

„Порука је била та да се ми често више фасцинирамо неким привидима, него искреним и побожним човјеком, тако да сви ми морамо посматрати све око себе и видјети кад нам Христос пружа руку, на који би требали одговорити“, проповиједао је отац Страхиња окупљеним вјерницима.

Парох хрупјелски, отац Дражен Тупањанин, захвалио се свим својим парохијанима на припремљеном слављу, али и гостима из свих црквених заједница Требиња и околине, међу којим су били и предсједник Скупштине Града Требиња Драгослав Бањак, парохијан хрупјелски, као и његов замјеник у Градској скупштини, Бојан Шапурић из горичке парохије.

Овом приликом је др Бошко Билбија, који је однедавно становник Хрупјела, своме новом храму приложио икону, као његов дар у знак прикључења новој парохији …

Извор:САРАНСАК