Поклоничко путовање из Невесиња манастирима Србије и Црне Горе

И ове године СПЦО Невесиње  је организовала поклоничко путовање  за полазнике предавања из вјеронауке која се организују сваке године у току Васкршњег поста а чији учесници обично буду дјеца из завршних разреда средњих школа. Путовању се придружио и црквени хор из Невесиња.

Први дан путовања 29. јул 2018. били смо учесници евхаристиског  славља у Новом Горажду код оца Михајла Андрића  који је био парох невесињски. На литургији је пјевао наш хор на одушевљење свих присутних, особито бившег нам пароха о. Михајла. Затим смо обишли манастир Жичу и упутили се ка манастиру Студеници гдје смо преноћили  у манастирском конаку.

Други дан после раног устајања били смо учесници  Свете  Литургије  у манастиру Студеница.  Затим смо обишли манастир Сопоћане и Ђурђеве Ступове у Старом Расу. Код Берана у Црној Гори смо посјетили манастир Ђурђеве Ступове сједиште епархије Будимљанско – Никшићке и  манастир Морачу у Општини Колашин.

Захвалност за помоћ у организацији овог путовања дугујемо господину  Милутину Кокотовићу, ХЕ Требиње и Swisslion-у из Невесиња.