У Букорићима код Невесиња освећен нови храм

Његово  преосвештенство епископ Захумско-Херцеговачки и Приморски Г. Григорије, у Букорићима код Невесиња осветио је новосаграђени храм посвећен преподобној Марији Магдалини. 

Благословом владике Григорија изградња овога храма је почела прошле године, а темеље храма је осветио игуман манастира Житомислић архимандрит Данило у марту мјесецу ове године. Храм је изграђен искључиво трудом и прегалаштвом мјештана села Букорићи, које чине породице Ђурасовић и Пантић.

У бесједи владика Григорије је нагласио да је ово велики догађај за ово мало мјесто и пожелио да освећење овога храма буде на обновљење и освећење овога дивнога краја и свих житеља. „ Овај храм је један од оних херцеговачких храмова за које је Јован Дучић рекао да је у таквим храмовима сретао Бога много чешће него у највелелепнијим свјетским катедралама“, истакао је владика и поручио да је пропорцијално броју становника овај храм велики као храм Светог Саве на Врачару. У име домаћина присутнима се обратио господин Милисав Ђурасовић који се захвалио владици на свему што је урадио за херцеговину.

Занимљиво је и то да је први храм у својој епископској служби владика Григорије осветио баш у Невесињу у селу Лакат када је и почела снажна обнова литургијског живота у невесињским селима у којима је подигнуто десет нових храмова као и обнављане старијих.