Међурелигијски сусрет представника религијских заједница Мостара и Montegrota

На позив представника Жупе Св. Петра Апостола из Montegrotto Terme, коју су представљали жупник Roberta Bicciato и капелана дон Luce Boaretto, заједно с cavaliere (витез) Silviom Nardom, данас је уприличен заједнички сусрет с представницима религијских заједница у Мостару и представницима Градске управе Мостара.

Уз ходочаснике из Mongrotta и представнике Града Мостара сусрету су били назочни фра Стипе Марковић из жупе св. Петра и Павла, фра Ико Скоко, гвардијан фрањевачког самостана у Мостара, Салем Дедовић, главни имам Меџлиса исламске заједнице у Мостару, Радивојe Круљ, парох мостарски и Ерна Ципра, у име жидовске заједнице у Мостару.

Сви судионици сусрета у својим изјавама нагласили су важност међурелигијске сaрадње, те чињеницу како су односни између ове четири вјерске заједнице у Мостару добри и да их треба још више унапрјеђивати.

Истакли су важност међурелигијског дијалога те да он нема алтернативе, а да наша различитост није никако проклетство него богатство.

Гости из Montegrotta захвалили су градоначелнику Бешлићу и његовим сарадницима што су им уприличили овај користан међурелигијски сусрет, те их позвали на нови дијалог у пријатељском граду у Италији.