Митровдан у Невесињу

На празник светог Димитрија у Невесињу је светом архијерејском литургијом началствовао умировљени епископ Захумско-херцеговачки Атанасије. Литургијско славље поводом празника светог Димитрија окупи велики број вјерног народа, који након литургије прославу празника настави сјећањем на оне који су своје животе положили за нашу слободу.

Након литургије празнични дан је настављен поменом свима који су у претходним ратовима своје животе положили за нас. Помен је одржан на централном спомен обиљежју које je подигнуто у спомен на све ратнике из Невесиња, који су своје животе положили за нас. Након помена на споменик су положени вијенци, а празник је добио врхунац у освећењу просторија Дома културе, који је понио име нашег недавно упокојеног и прослављеног глумца Небојше Глоговца, поријеклом Невесињца. У Митровданском празничном слављу учешће је узео и прота Милован Глоговац, отац нашег чувеног глумца.

Након освећења услиједила је свечана академија у сјећање на Митровданске битке ʼ92.  и ʼ94. Поред устаљених бесједника и културних стваралаца из Невесиња у академији је узео учешћа наш познати глумац и редитељ Радош Бајић.

фото: Младен Вујадиновић