Информација за медије из Митрополије дабробосанске

Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј стиже у четверодневну архипастирску посјету Митрополији дабробосанској Српске Православне Цркве у Сарајеву. Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј у сједиште Митрополије дабробосанске у Сарајево стиже из Београда, у суботу 8. септембра 2012. године. Свечани дочек Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја биће уприличен у порти Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву у 16,00 часова. У недјељу 9. септембра у 9,00 часова у Саборном храму, Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј служиће свету архијерејску Литургију уз саслужење представника високих делегација Васељенске, Александријске и Руске Патријаршије, епископа Српске Православне Цркве и осталих помјесних Православних Цркава.

У оквиру архипастирске посјете Митрополији дабробосанској, Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј учествоваће и у раду Међународне конференције за мир „Наша је будућност живјети заједно – Религије и културе у дијалогу“, у организацији Заједнице светог Егидија из Италије, која се одржава у Сарајеву од 9. до 11. септембра, уз учешће више од четири хиљаде представникâ Цркава и вјерских заједница из цијелог свијета.

Новинарима, сниматељима и фоторепортерима биће омогућено да медијски пропрате дочек Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја у Митрополији дабробосанској у Сарајеву испред Саборног храма, у суботу у 16,00 часова, и у недјељу у 9,00 часова свету архијерејску Литургију у саборном храму Рођења Пресвете Богородице.

Молимо све заинтересоване медијске куће да, најкасније до петка 7. септембра у 11,00 часова, доставе списак новинарâ, сниматељâ и фоторепортерâ, који ће пратити дешавања у Митрополији дабробосанској, на мејл адресу spc.mediji@gmail.com

НАПОМЕНА: Дочек Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја у Митрополији дабробосанској и свету архијерејску Литургију у Саборној цркви моћи ће да прате само медији акредитовани од стране Канцеларије за односе с јавношћу Митрополије дабробосанске.

Контакт телефони за додатне информације: 033/571-065 и факс 033/571-066.

С поштовањем,

Митрополија дабробосанска Канцеларија за односе с јавношћу