Нови парох у Игалу

Српска православна црквена општина и парохија суторинско-крушевичка у Игалу, у недељу 25. новембра, добила је новога пароха. Свету Литургију у храму Преображења Господњег у Игалу служио је новопостављени парох јереј Стеван Дурић уз саслужење о.Благоте Васиљевића, о.Бориса Бандуке и ђакона Милоша Мандића. Овом литургијском слављу присуствовали су вјерници, како из Игала, тако и из околних парохија са подручја Херцег Новог.
По благослову Епископа захумско-херцеговачког Димитрија, архијерејски намјесник требињско-дубровачки протојереј-ставрофор Борис Бандука, новопостављеног пароха јереја Стевана Дурића је представио народу и увео у нову дужност пароха суторинско-крушевичког.
Досадашњи парох протојереј-ставрофор Благота Васиљевић напунио је 45 година активне свештеничке службе. Постављен је за пароха билећког 1973. године, гдје остаје до 19. јуна 1993. године, када је постављен на суторинско-крушевичку парохију.
Новопостављени парох јереј Стеван Дурић у чин ђакона рукоположен је 11. новембра текуће године у храму Свете Тројице у Гацку, а у чин презвитера 21. новембра у Петропавловском манастиру.
Парохија се налази у сјеверозападном дијелу Боке Которске, односно херцегновске општине. Заузима гранични појас према Републици Српској и Републици Хрватској.