У сусрет Божићу

Децембар, вријеме припрема за Божић, те ишчекивања Христовог рођења је мјесец када се и наше школе пресвуку у празнично рухо, спремајући се за најрадоснији дан у години.
За ученике у Продуженом боравку Основне школе „Вук Караџић“ у Требињу ово је био мјесец у  коме су уживали у сваком облику слободног и креативног изражавања, а огледало њиховог рада су учионица, холови и прозори школе. Овај мјесец су посебно учили чинити добра дјела и дјела хуманости.
Дјелић угођаја из продуженог боравка са честитком и зеленом божићном пшеницом данас су понијели у своје домове. Вечерас су сви ученици наше школе , већ традиционално, празничном приредбом учинили да сва наша срца засијају божићним сјајем и духом.
Анђеоски гласови наше дјечице испунили су нам срца топлином, рецитације миром и љубављу, а љепоту и радост из те тихе витлејемске ноћи дочарали су нам ученици игроказом „Вертеп“.
Надамо се да је труд наше дјеце и њихов вечерашњи програм отворио сва наша срца и да ће нас управо наша срца увести у прави смисао Божића, у мир, заједништво и доброту.

ХРИСТОС СЕ РОДИ!