Савиндан у Требињу

Празник Светог Саве је ове године свечано прослављен у Саборном храму Светог Преображења Господњег у Требињу. Литургијом је началствовао јереј Милош Ловрић, уз саслужење свештенства Саборног храма. Светој чаши причешћа приступило је мноштво народа, а нарочито дјеце. Рецитацијама о Светом Сави најмлађи су након Свете Литургије још једном посвједочили да је највећа похвала Бога и угодника божијег из уста мале дјеце, за шта су као што и приличи, били даривани пригодним пакетићима. 

Ломљењем славског колача и пригодним културно-умјетничким програмом под називом „Завјет Светом Сави“ требињске школе обиљежиле су крсну славу – Светог Саву. Домаћин прославе је била Музичка школа.
Протојереј ставрофор Никола Јанковић истакао је да свако наше дјело треба да буде осољено љубављу јер је то Свети Сава показао.
„Свако дјело је осолио према Богу и ближњима. Дај Боже да ваш рад и труд буде осољен љубављу и стручношћу у раду са дјецом“, казао је отац Јанковић.
Директора Музичке школе Душанке Бабић истакла је да су са задовољсвом и радошћу припремали програм.
„У програму је учествовало 70 ученика, а ученици и сви присутни на пиредби могли су на основу рецитација и глуме могли да виде ко је био Свети Сава“, казала је Бабић.
У програму су учествовали ученици основне и средње Музичке школе. Почело је са „Химном Светом Сави“ коју су извели хорови основне и средње Музичке школе, уз пратњу гудачког оркестра.