Трећи дан скупа „Теологија у јавној сфери 2019.“

Трећег и посљедњег радног дана скупа „Теологија у јавној сфери”, према плану манифестације, одржана је посљедња панел дискусија, разговор о књизи, а приређено је и главно предавање.
У панел дискусији, која је одржана у Културном центру Требиње, под насловом „Богатство и сиромаштво у свијету екстремних неједнакости”, уз вођење мср Андрее Јовановић, учествовали су: доц. др Ненад Божовић, доц. др Владан Ивановић и мср Зоран Ћирјаковић.

 

 

Нешто касније, истог дана, у Музеју Херцеговине Требиње уприличен је разговор о књизи доц. др Растка Јовића „Динамика хришћанског идентитета”.

 

Главно предавање овогодишњег Скупа одржао је проф. др Лучијан Турческу, излажући своја разматрања на тему „Религија и Европа након пада Гвоздене завјесе.”
Непосредно након поменутог предавања затварајући радни дио Шестог годишњег скупа, присутнима се обратио епископ диселдорфски и њемачки Григорије, а након њега, у име организатора, и директор Центра за философију и теологију Требиње, протопрезвитер ставрофор Владан Перишић.