Теодорова субота у Бобовиштима

На Теодорову суботу, 16. марта 2019. године, служена је Света Литургија у храму Светог великомученика Георгија у Бобовиштима.  Свету Литургију служио је протојереј – ставрофор Борис Бандука уз учешће вјерног народа овога краја. Село Бобовишта смјештено је уз магистрални пут који повезује Требиње и Дубровник. О значају овог села, као и о његовој старини говори и чињеница да су у Бобовиштима постојале три цркве, од којих су данас сачувани само темељи. Двије цркве налазиле су се у сеоском гробљу а трећа црква на самом врху планине Влаштица.
Године 2008. са благословом тадашњег Епископа захумско-херцеговачког и приморског Г. Григорија, мјештани су започели обнову једне од двије средњевјековне цркве у сеоском гробљу. Црква је подигнута и сви радови су приведени крају. Постављен је нови камени иконостас, рад требињског клесара, талентованог мајстора Далибора Росандића. Црква је посвећена Светом великомученику и побједоносцу Георгију, Крсној слави свих породица у Бобовиштима.
У договору и са благословом Епископа захумско-херцеговачког и приморског Г.Димитрија планира се освећење новога храма, у недељу 26. маја 2019. године.