Промоција књиге „Њежни cнови“

СПКД Просвјета ГО Мостар, у сарадњи са СПКУД Гусле и СПЦО Мостар, организовалa је промоцију књиге „Њежни снови“, аутора Жељка Милошевића, која је одржана у холу Владичанског двора у Мостару. На промоцији, о књизи, су говорили рецезенти Ранко Павловић, Oлгица Цице као и сам аутор. Модератор вечери био је новинар Раде Савић док су исјечке драмских текстова читали глумица Весна Ђурић и аутор Жељко Милошевић.

Говoрећи о књизи, учесници су нагласили важност непосредности у обраћању дјеци, што често има већи учинак у правилном одрастању, него упорно упућивање дјеце на само једно, као и да у драмама Жељка Милошевића нема сурових сцена, него све тече нормално, као да се свакодневно догађа, али врло, врло маштовито.

Књига „Њежни Снови“ је збирка драмских текстова за дјецу у издању Задужбине Петар Кочић из Бања Луке. Главни и одговорни уредник је Никола Вуколић, рецезенти Ранко Павловић, Олгица Цице и Зоран Ђерић. Илустрације је урадила Тања Бешић-Настић а ликовни уредник је Јасмина Живковић.

Прва промоција ове књиге одржана је на штанду Републике Српске на Сајму књига у Београду, а издавање књиге су подржали град Требиње, Министарство културе РС те Хидроелектрана Требишњица-Требиње.