Tакмичење из Православне вјеронауке

У суботу, дана 30. марта 2019. године, организовано је такмичење из Православне вјеронауке за ученике шестог разреда основне школе. Домаћин овогодишњег такмичења је била ЈУ ОШ “Свети Сава“ – Љубиње. У години у којој наша Црква обиљежава 800 година аутокефалности, тема је била: “Свети Сава и самосталност Српске Православне Цркве.“ Учешће су узели ученици из свих општина епархије ЗХиП, а најбољи су били:
         

1. Василије Шукић, (вјероучитељ: Миљан Лукета), ЈУ ОШ “Његош“ – Берковићи
2. Ивона Црногорац, (вјероучитељица: Мирјана Зиројевић), ЈУ ОШ “Свети Василије Острошки“ – Требиње
3. Лидија Мијатовић, (вјероучитељ: Игор Мастиловић), ЈУ ОШ “Свети Сава“ – Љубиње
4. Владимир Илић, (вјероучитељица: Вања Шуловић), ЈУ ОШ “П. II П. Његош“ – Билећа
5. Наташа Копривица, (вјероучитељ: ђакон Славко Лаловић), ЈУ ОШ “Свети Сава“ – Гацко
6. Анамарија Вишњевац, (вјероучитељ: Драго Миловић), ЈУ ОШ “Ристо Пророковић“ – Невесиње

Свим учесницима су уручене дипломе и награде испред Републичко педагошког завода Републике Српске и епархије ЗХиП. Захваљујемо се свим учесницима овог такмичења, који су заиста одлично урадили тест, њиховим учитељима, координатору за вјеронауку у Епархији Захумско-Херцеговачкој и Приморској јереју Александру Шмањи,а  нарочиту захвалност дугујемо школи домаћину, њеном директору господину Перу Сикимићу, за пријатну атмосферу и одличну организацију. Такмичење је протекло у пријатном дружењу и хришћанској љубави уз мото: “Да се лијепо дружимо и Богу вјерно служимо.“

Добро чинити да нам не досади, јер ћемо у своје вријеме пожњети ако не малакшемо. Зато, дакле, док имамо времена, чинимо добро свима. Гал. 6, 9-10.

вјероучитељ: Игор Мастиловић