Храм у Придворцима прославио крсну славу

Храм светог Вукашина у Придворцима код Невесиња данас је прославио крсну славу. Свету литургију, у присуству великог броја вјерника, служио је свештеник Младен Чалија. Након богослужења и свечане литије преломљен је славски колач са домаћинима славе Миливојем и Неђом Мрковићем. Потом су услиједиле здравице домаћина и гостију.

Свештеник Чалија окупљеним вјерницима пожелио је да се у њихова срца и животе усели Христос, на начин на који се уселио у велике Божије угоднике.

– Дај Боже да молитвено заступништво светог мученика Вукашина и свете Фотине Самарјанке и свих оних које данас прослављамо буде са нама у све дане нашег живота – рекао је Чалија.

Илија Мишељић који већ 27 година живи у Данској каже да му је завичају у срцу и да користи свако прилику да дође у своје родне Ковачиће за које га вежу најљепше успомене.

– У природи човјека је да се враћа својој родној груди и своме народу, и то је тешко објаснити. Знам да ме моје родно село зове све чешће, и ја се одазивам кад год сам у прилици, јер оно освјежава моју душу и чини ме срећним и задовољним – са сјетом додаје Мишељић.

Да љубав према завичају не познаје границе показао је и Неђо Мрковић који је дошао из далеке Канаде да присуствује овом саборовању.

– Срећан сам што сам данас са својим братом домаћин ове славе и радујем се што имам прилику да се видим и поразговарам са својом родбином, пријатељима и комшијама – нагласио је Мрковић.

У свом препознатљивом стилу Љубан Дука на лијеп и узвишен начин пожелио је свима срећну славу, добро здравље и напредак, уз поруку да чувамо наше обичаје и традицију.

Саборовање је настављено уз трпезу љубави, пјесму и пријатељске разговоре. Наредне године домаћини славе биће Милош и Новица Радић.