Одржано вече фолклора у Мостару

Српско пјевачко и културно умјетничко друштво „Гусле“ Мостар је у суботу 8. децембра одржало годишњи концерт под називом „Вече фолклора“. Концерт је одржан у Хрватском народном казалишту „Мала сцена“ које је је било премало да би прихватило све гледаоце. Поред нашег друштва на концерту учествовали су и наши драги гости КУД „Зеленгора“ из Гацка који су својим доласком и врло атрактивним играма уљепшали ово вече. На сцени се могло видјети преко 80 извођача који су кроз разне игре, пјесме и рецитације приказали обичаје и културу нашег народа.

 Концерт је почео рецитацијом пјесме „Повратак“ нашег драгог пјесника Алексе Шантића коју је извела чланица СПКУД „Гусле“. Након тога чланови наше фолклорне секције изводе „Градске игре из Мостара“,које су након четири деценије поново изведене у Мостару. Сљедиле си игре „Јагодински урнебес“ у извођенју нјамлађих чланова нашег друштва те пјевачка група Гусала уз пјесму „Удаде се Јагодо“.

До краја концерта публика је могла уживати у предивним гласовима наше млађе етно групе, пјевачке групе и рецитатора. Гости из Гацка су извели „Игре из централне Србије“ а концерт су крају привели чланови наше фолклорне секције уз врло атрактивне „Игре из Шумадије“

Мостарска публика није крила своје одушевљење приказаним и још једном својим присуством и громогласним аплаузима дала снагу члановима Гусала у истрајности на чувању Православне културе у граду на Неретви.