Црква у Засаду прославила крсну славу – Сви Свети

У цркви у насељу Засад његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије служио је Свету архијерејску литургију поводом крсне славе ове светиње. Надлежни парох отац Никола Јанковић истакао је да само сабирање на светој литургији позив Светом Духу, који на све вјернике шаље благослов.

„Ми треба да добијемо Духа светога да би наш живот био освећење јер без њега нема живота, радости, мира и зато је благословен овај дан“, навео је отац Јанковић.

Он је истакао да му је веома драго што је литургију служио владика Димитрије и то у храму чија је изградња почела на данашњи дан прије три године.

„Овај храм се, прије свега, гради вјером парохијана, њиховим трудом, знојем, љубављу и није лако као што и читава историја нашега народа није једноставна и лака. И Христов пут је био пут голготе и страдања и једино тако, кроз голготски и пут жртве и љубави можемо задобити вјечни живот“, казао је Јанковић. 

Храм у Засаду, према историјским изворима, порушен је 1482. године и налазио се око 30 метара јужније од постојеће цркве.

Извор:trebinjelive.info