Бадње вече у Требињу

На Тргу слободе у центру Требиња вечерас је, у присуству великог броја вјерника, обављено традиционално налагање бадњака који најављују најрадоснији хришћански празник Божић.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је да српском народу сваког дана све више треба заједништво и саборност. Вучуревић је вјерујућем народу Требиња пожелио мир, срећу, здравље и благодет у кући, те да им свјетлост бадњака да снагу, наду и радни оптимизам.

„Многи данас падају у депресије, говоре о економској кризи, говоре да нема излаза, говоре да су нам врата затворена, али изгледа заборављају на врата која су нам одозго вјечно отворена и на свјетлост којој се, ево и вечерас, сви радујемо и која нам је велики подстрек и снага“, истакао је Вучуревић.

 Старјешина Саборног храма у Требињу јереј Стеван Ковачевић пожелио је вјерницима окупљеним око бадњака да им Христос дарује љубав, смирење и пажњу према ближњима.

„Ако вјерујемо да је Христос дошао међу нас да нам дарује живот вјечни онда нема простора за тугу, жал и бол, него треба да се радујемо овом животу сваког дана“, поручио је Ковачевић.

Налагању бадњака претходила је вечерња служба у Саборном храму Светог преображења Господњег.