Озваничен почетак рада Канцеларије Владе РС у Мостару

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у Мостару озваничила почетак рада Канцеларије Владе Српске, за коју је рекла да ће бити институционална веза Владе са повратницима и градом Мостаром. Цвијановићева је истакла да ће Канцеларија бити сервис који ће омогућити грађанима да се лакше обрате Влади Републике Српске и упуте своје захтјеве.

„Овдје има пуно повратника, али и студената и ова канцеларија, која је инкорпорирана у Владу Републике Српске, представља мост између Мостара и Владе“, рекла је Цвијановићева, те додала да ће Влада Српске наставити да пружа подршку повратницима.

Цвијановићева је нагласила да ће се путем ове канцеларије одвијати и привредна сарадња.

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије истиче да су и Влада Српске и град Мостар схватили жеље и потребе повратника и омогућиле отварање ове канцеларије у Мостару. Канцеларија је, каже владика Григорије, отворена са добрим намјерама да се помогне и повратницима и свима који овдје живе.

„Ово је прилика да нам помогну. Помагали су и до сада у изградњи Саборне цркве, а нама је било важно да изградимо и цркву, али и живот у Мостару“, рекао је владика Григорије.

Владика Григорије нагласио је да је Влада Српске направила велики искорак отворивши Канцеларију у Мостару. „Граница у БиХ је тврдо постављена, треба да буде више прожимања и сарадње“, рекао је владика Григорије.

Канцеларија Владе Републике Српске налази се у Владичанском двору у Мостару, гдје је од раније и Конзулат Србије.

извор: Срна