Савиндан у Билећи

Празник Светитеља Саве је у Билећи слава Храма, Оштине Билећа, СПКД Билећа и школа. Празник је и ове године свечано прослављен у низу догађаја посвећених Светом Сави у част. Празновање је започето 26. јануара, ломљењем славског колача у просторијама зграде СПКД Просвета и отварањем поклона библиотеке господина Радослава Братића граду Билећи. Увече истог дана у галерији Просвете је отворена изложба православних Икона „Светом Сави у част“, коју је бираним ријечима отворио свештеник Стеван Ковачевић, старешина саборног храма у Требињу. У наставку је приређена Трпеза Љубави у Дому културе коју традиционално заједно приређују школе Билеће.

Свету Архијерејску Литургију на дан празновања Светог Саве Српског служио је Преосвештени Владика Григорије уз саслужење свештеника Саве Мирића игумана манастира Тврдош, свештеника Горана Спајића, свештеника Зорана Илића, свештеника Бранимира Боровчанина, ђакона Владимира Вукановића и Бранислава Рајковића и билећких свештеника. На служби и у Литији је узело учешћа више стотина вјерника. Послије Литургије уприличено је послужење у обновљеном и уређеном саборишту у парохијском дому и славски ручак у просторијама зграде Општине Билећа. Послије ручка је уручена повеља госп. Радославу Братићу као и похвале и признања истакнутим спортистима и подузетницима. Празновање је завршено увече истог дана свечаном академијом у Дому културе.

Бесједа Епископа Григорија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.