Учешће наше издавачке дјелатности на сајму књига у Београду

Међународни београдски сајам књига, 64. по реду, под слоганом „Писмо = Глава“, ове године трајао је од 20. до 27. октобра и представио око 500 излагача од којих је 60 из иностранства.

Књижевник Милован Витезовић на отварању рекао је да је сајам књига врхунац прославе осам векова Српске Православне Цркве, српске књижевности и српске државности. 

Почасни гост овогодишњег сајма био је Египат.

На сајму књига, осим издавача из Србије, учествовали су и издавачи из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Русије, Хрватске, Црне Горе, Северне Македоније, Италије, Турске, Кине, Румуније, Ирана, Белорусије, Швајцарске, Марока, Алжира, Туниса, Немачке и Албаније.

На сајму је штанд имало и издаваштво наше Епархије Видослов. Представљени су нови (овогодишњи) бројеви 76,77 и 78 часописа Видослов, збирка пјесама монахиње Магдалине Речи и ћутње, као што је била изложена и „Патрологија“ умировљеног епископа ЗХиП Атанасија (Јевтића) и најновија књига епископа њемачког Григорија „Гледајмо се у очи“.

Значајно је и то да смо, између осталих издавача, поменути у рубрици култура једног од најтиражнијих дневних новина „Данас“ у тексту под називом „Тихи љубитељи књиге и посетиоци сајамских промоција“.

јереј Душко Шаровић