Списак невино страдалих Срба из Мостара у Другом свјетском рату

Иницијатива за састављање овога списка потекла је од потомака страдалих Срба из Мостара у Другом свјетском рату. Списак су уредили чланови одбора за прикупљање података о страдалим Србима у Другом свјетском рату: предсједник Чворо Ранко, јереј Данило Боро, г. Булајић Владо, г. Вуковић Никола, гђа Даничић Рајка, г. Дошло Ацо, г. Ковачевић Перо, г. Крњеушић Младен, г. Лазаревић Сретен, г. Пантић Гојко; на основу података из књиге Споменица Мостара 1941 – 1945, података из архива Града Мостара, те на основу личних изјава потомака страдалих. Основни циљ ове иницијативе је да се имена свих страдалника упишу приликом обнове Саборне Цркве у Мостару.

Желимо да добијемо што објективнији и потпунији попис, зато уколико имате било какве податке о невино страдалим Мостарцима у Другом свјетском рату, или ако имате неке друге примједбе, молимо Вас да нас контактирате путем телефона 00387-36/554-121,факс 00387-36/554-120 и e-mail spcmostar@gmail.com.

Молимо Вас да нам такође достављате податке о страдалим Мостарским Србима у Првом свјетском рату, као и у протеклом рату од 1992 – 1995 године.

Списак (пдф документ)