Нови Управни одбор Фондације „Свети Вукашин“

Нови Управни одбор Фондације „Свети Вукашин“, која је основана одлуком Управног одбора Епархије Захумско-Херцеговачке и приморске 2011. године, конституисан је 27. 11. 2019. године. Тим поводом, Епископ ЗХиП Господин Димитрије организовао је, дана 4. 12. 2019. године, пријем за чланове претходног и новог сазива Управног одбора Фондације, као и за представнике општина и градова наше Епархије.  

Захваливши се посебно члановима претходног сазива Управног одбора Фондације, при том истичући  истрајност општине Калиновик и начелнице те општине, Гђе Милеве Комленовић у омогућавању и расподјели средстава за рад Фондације, те бројним донаторима, Владика Димитрије је истакао да Фондација наставља са радом проширујући своје дјелатности, а при том не заборављајући своју првобитну идеју – помоћ и подршка наталитету у Херцеговини. Тако би, како је истакао, фондација Свети Вукашин требала да буде „спона или нит која још боље повезује постојеће хуманитарне, човјекољубиве и здравствене институције у Херцеговини, не конкуришући им, ни у ком смислу, већ свима нама помажући да будемо човјекољубивији, милосрднији и пажљивији једни према другима.“

Позивајући све да у складу са својим могућностима дају допринос наставку хуманитарних активности, Владика је све присутне упутио на ријечи из Посланице Светог Апосотла Јакова:

„Каква је корист, ако ко рече да има вјеру а дјела нема? Ако ли ближњи твоји голи буду, и оскудијевају у свакодневној храни, и рече им који од вас: Идите с миром, гријте се, и наситите се, а не дате им што је потребно за тијело, каква је корист? Тако и вјера, ако нема дјела, мртва је сама по себи.“

Са жељом да наша дјела буду слика животности наше вјере , присутни су се разишли обећавајући активно учешће и помоћ у раду Фондације.