Божићни концерт у Мостару

У сриједу 8. јануара одржан је традиционални Божићни концерт у Мостару, у дому Херцега Стјепана Косаче. Концерт је био посвећен значајном јубилеју 800-годишњице аутокефалности наше цркве и исто толико година од оснивања наше епархије. Прије самог почетка уприличен је божићни пријем епископа ЗХиП г. Димитрија у Галерији краљице Катарине.

Концерт је отпочео светосавском химном, коју су отпјевали ученици из долине Неретве који похађају православну вјеронауку, уз помоћ другара из музичке школе „Свети Роман Мелод“ из Невесиња. Малишани су на најљепши начин отворили концерт запјевавши химну са галерије, са свијећама у рукама, док је у остатку сале био мрак.

Водитељи програма били су бањалучки глумци Бојан Колопић и Љиљана Чекић, који су након кратког филма о нашој епархији поздравили све присутне. Пригодну бесједу одржао је професор Милош Ивановић. Те вечери су сви били у могућности да сазнају и науче нешто више о епархији ЗХиП као и простору који она обухвата. Главни гост вечери био је Слободан Тркуља – музичар, инструменталиста, композитор и пјевач грленог и византијског пјевања. На самом крају концерта дјеца су отпјевала божићну пјесму „Звијезда се засја“, развеселивши госте својим гласовима, осмијесима и радошћу. Са благословом епископа Димитрија дјеци су подијељени пакетићи.

Мир Божји, Христос се роди!