Празник Светог Саве у Невесињу

У навечерје Празника Св. Саве, започето је празновање, нашег оца и пастира, вечерњим богослужењем и свечаном академијом. На њој су, благословом нашег епископа и оца, учешће узели дјеца, ђаци основне школе „Ристо Пророковић“, сносивши најљепши дио ове велике свечаности. Труд Православних чада, дјеце наслијеђа вјере Светога Саве и ове године у Невесињу се показао великим. Потврђујући да нам се дјеца још увјек  назиђују на правим темељима, љубави, труда и несебичног  давања себе.

Такође, академији су присуствовали многи представници: градксе власти, државне, културно образовних институција Невесиња и мноштво вјерног народа.

Бесједом се, по благослову епископа и сабраће, на почетку академије обратио свештеник Бранко Калаба, чији снимак бесједе достављамо у прилогу.

Литургијским сабрањем настављено је Празновање, на ком су се причестили многи вјерници. А потом, у основној и средњој школи уз благосиљање славског колача и пригодним програмом настављено је прослављање, нашег рода највећег сина и оца, наше православности и духовности.

Бесједа свештеника Бранка Калабе: