Други дан Скупа „Теологија у јавној сфери”

У складу са програмом Седмог годишњег скупа „Теологија у јавној сфери”, његов други дан отпочео је панел дисусијом, под насловом  „Теологија у политичком простору: савјест или слушкиња”. Уз модерирање доц. др Вукашина Милићевића, мишљења на ову тему размјенили су др Ивица Живковић, из Центра за црквене студије у Нишу, др Ана Марија Рафаи, чланица Удружења РАНД из Загреба, и Владимир Вељковић, члан уредништва Теолошког и-магазина Теологија.нет из Београда.

фото Јован Видаковић

Други по реду разговор о књизи, у склопу овогодишњег Скупа, као и претходни, приређен је у простору Музеја Херцеговине Требиње, а о  „Диптиху о хришћанству и философији: вера и (сазнање) у време одумирања Југославије“ разговарали су Благоје Пантелић, аутор овог дјела, и доц. др Андреј Јефтић, као модератор разговора, који је пратила публика, међу којом су били и поједини професори и студенти богословља и философије.

фото Марко Вучинић

„Однос Цркве и медија у доба пост-истине“ била је тема још једне панел дискусије, успјешно реализоване у оквиру овогодишњег Симпосиона. Дискусију је, умјесто најављене Јелене Јоргачевић Кисић, модерирао Благоје Пантелић, а четири дискутанта били су: проф. др Дубравка Валић Недељковић, са Одсека за медијске студије Филозофсог факултета Универзитета у Новом Саду, затим Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник недељника „НИН“, Сања Бјелица Шаговновић, из СПКД „Просвјета“ – ГО Мостар, и доц. др Вукашин Милићевић, са Православног богословског факултета Универзитета у Београду.

фото Јован Видаковић

Особа за културу и медије Епархије ЗХиП,
Бранислав Рајковић, ђакон

Твитер налог симпосиона“Теологија у јавној сфери“